Stabiele techniek

Het belangrijkste voordeel van een Markilux pergola is zijn veelzijdigheid. Het is in alles een volwaardige pergola, met een stevig dak en fraaie ranke staanders. Maar het dak is óók een uitrolbaar zonnescherm. Hartje zomer zit u onder uw pergola heerlijk in de schaduw. En in het voor- en naseizoen, als u elk straaltje zon wilt vangen, rolt u het schermdak gewoon elektrisch in de cassette. Doordat het doek aan weerszijden in speciale ‘tracfix’ zijgeleiders loopt, staat het altijd strak en is het bestand tegen windkracht 6.

Optimale afwatering

De hoogte van de kolommen kan bij plaatsing heel eenvoudig worden aangepast om extra afschot te creëren. Er is minimaal 14˚ helling nodig om zeker te zijn dat regenwater goed kan wegstromen. Bij de pergola kan je bovendien een van de kolommen handmatig tot ruim 40 cm in hoogte verstellen. Zo is zelfs bij heftige regenval voldoende hoogteverschil verzekerd voor een goede afloop. De arkilux pergola schermen zijn beschikbaar tot een formaat van 500 x 600 cm. Desgewenst kunnen we er maximaal drie koppelen, voor fraaie overkapping van maar liefst 18 strekkende meter terras!

Bedieningsgemak

Maak het u makkelijk. En comfortabel.                                                                            
Je hebt de keuze: handmatige bediening – indien gewenst met servo-ondersteuning–, aandrijving met Somfy motor of RTS/io-motor met afstandsbediening zijn afhankelijk van het model mogelijk. Optioneel zorgen zon-, wind- en regensensoren voor intelligente aansturing van jow Markilux designscherm. Of je bedient het rechtstreeks, bijvoorbeeld onderweg met smartphone of tablet.

Elegante doeken

De mooiste stof tussen hemel en aarde.                                                                           Het zijn de kleur en het karakter van het zonweringdoek die voor een bijzondere sfeer zorgen. Kleurnuances, patronen en structuureffecten zorgen afhankelijk van helderheid en kleur voor het speciale effect. Als toonaangevende fabrikant van hoogwaardige zonweringsdoeken met bijna 100 jaar ervaring in de productie van
textiel, biedt markilux een ongekende veelzijdigheid. Het markilux textieldesignteam ontwikkelt steeds nieuwe dessins, die de actuele trend volgen en zich onderscheiden door tijdloosheid. Onder de meer dan 250 dessins in
thematisch afgestemde kleurenwerelden vindt je jouw meest persoonlijke en mooiste doek.

Eigenschappen

  • Max. afmeting: 600 x 450cm (500 x 600cm)
  • Max. afmeting Compact: 450 x 400cm
  • Bediening: Elektrisch
  • Opties: Oprolbare volant, ronde of hoekige palen, inschuifbare staanders, gekoppeld mogelijk, verlichting
  • Pergola Compact: Reddot design award winner 2017
Pergola Detail
Pergola Detail1